Koriander i altankassen

Når man er selvforsynende med blomster, grøntsager og krydderurter sommeren og efteråret igennem, kan vinteren føles uendelig lang. De grøntsager og krydderurter, der er tilgængelige i de lokale butikker, bliver hurtigt dyre og kedelige sammenlignet med det, jeg kan høste fra egen have. Desværre er jeg endnu ikke nået til det stadie, hvor jeg om efteråret får gravet kartofler, gulerødder, rødbeder og pastinakker op, så de kan opbevares korrekt vinteren over.  Familien må derfor lide vinteren igennem og ”nøjes” med det indkøbte. En kartoffelkule må være efterårets projekt.

Frosten er altid frygtelig lang tid om at slippe sit tag i Mettes Have. Mens vi venter på, at køkkenhaven bliver såklar, har jeg forsøgt at tage forskud på glæderne inde i stuen. Da jeg i marts måned indledte forspirringssæsonen, såede en jeg lille håndfuld af mine egne korianderfrø i en simpel altankasse. Altankassen har nu stået inde, foran terrassedøren, i en lille måneds tid og nu kan jeg dagligt plukke frisk koriander. Det er nemt, hjemmedyrket og næsten helt gratis.