De smukke prydløg

For mange år siden og lang tid før jeg blev til et ”have-menneske”, lagde jeg mærke til et prydløg. Mest af alt fordi det lignede et kæmpe purløg og det i sig selv var åbenbart ret fascinerende. Efterhånden som interessen for havelivet voksede og stakken af læste havebøger blev større og større, stødte jeg igen og igen på kæmpepurløget. Jeg erfarede, at det ikke var et forvokset purløg, men et prydløg. Jeg forelskede mig langsomt og sikkert i disse skønne løg.

Der findes omkring 500 forskellige arter af prydløg i Allium-familien. Små og store, lilla, hvide og blå bolde, der svæver som runde skyer over bedene. Kigger man nærmere ligner de funklende stjerner. Selv efter blomstringen bliver de ved med at være smukke, når de grønne frøhuse dannes på blomsternes plads.

Prydløg er gode at sætte imellem andre planter, men jeg synes, at de i fælles flok gør et særligt indtryk. Indtil videre må jeg nøjes med de 8 stk. jeg har i mit lille bed i gårdhaven. Udviklingen følges dag for dag. Det går uendelig langsomt, men de er så sandelig værd at vente på.