Kong Vinter på besøg i køkkenhaven

Jeg nåede det næsten. De sidste dage inden snevejret for alvor dækkede store dele af Danmark og i særdeleshed Mettes Have, havde jeg travlt. Et kommende staudebed i haven skulle graves og et deprimerende syn af sandjord under de fjernede græstørv skulle væk. Der blev gravet og kørt en hel del sand væk og i stedet skulle hulles fyldes med hestemøg og visne blade.

Med kærkommen hjælp og i hvad der føltes som nattens mulm og mørke, lykkedes det at få tømt en hestefold for hestemøg og nedfaldne blade. Det hele blev kørt i hullet som næsten blev fyldt og så var det kun lige overdækningen af møget der manglede. Hvad jeg desværre ikke nåede den aften, klarede kong vinter i løbet af natten. Nu ligger hestemøget dybt begravet under en halv meter sne. Omsætningen kan jeg godt bekymre mig lidt over, men det må tiden vise, når det engang bliver muligt at komme i jorden igen.

I mellemtiden, og nu hvor det er blevet en umulighed at være i haven, må jeg nøjes med at nyde det smukke syn af køkkenhavens urter helt eller delvist dækket af sne.