En fest af salat fra Bogø

Kong vinter har indtaget landet. De spæde forårsfornemmelser, født af december og januars lune vinde, er fuldstændig stivnet i kulden.  Brændeovnen buldrer på højtryk og alt hvad der varmer er i høj kurs.

I dag gav det varmen at åbne postkassen.  Glæde bredte sig helt ned i de blåfrosne tæer, da jeg opdagede brevet fra Hanne. Hanne fra Bogø. I har hørt om hende før. Det var hende med de velduftende og velsmagende bløde puder af appelsin- og citrontagetes, de fuldstændigt fantastiske mauritanske rødmalva og kønne, velduftende lathyrus. Ud af det blå dukkede hun pludselig op og har sidenhen beriget mig med alverdens spændende frø.

I dag skete det igen. Sommerasters, pastinakker og ikke mindre end 8 poser med diverse salatfrø. Spændende sorter hentet hjem fra Frankrig og Italien og sidenhen sået i det danske, hvorefter frøene sikkert nænsomt er høstet og sorteret efter alle kunstens regler.

Nu er der i den grad lagt op til en kommende sommerlig salatfest. Jeg takker Hanne og glæder mig mere end nogensinde til at få fingrene og frøene i jorden.