Farver i køkkenhaven

Rosenkål "Red Ball"

De boblende forårsfornemmelser, der utidigt havde sneget sig ind i kroppen lige efter nytår er for længst fortrængt af vinterens kulde.  Haven står hvid og forfrossen derude og der er ikke udsigt til havearbejde den næste lange tid.

I stedet planlægges der. Køkkenhaven skal både være frugtbar og uimodståelig smuk. Der tænkes i sædskifte, plantefamilier, gode naboplanter og så tænkes der i farver. Jeg holder utroligt meget af farver. Derfor falder jeg også ofte for farverige grøntsager. En pose med frø af lilla rosenkål fandt nemt vej til indkøbskurven sidste år og jeg blev ikke skuffet. Udbyttet taler vi ikke om, men sikke en skønhed.  Når de yderste lilla blade er fjernet, står man næsten fuldstændig paf tilbage og kigger på livets træ. Køkkenhave-livet er en gave….

Rosenkål "Red Ball"