Mette anbefaler

– de bedste sommerblomster til din have:

 

Lav Solsikke – Teddy Bear (Helianthus annuus):

En lille skøn, knaldgul “bamse-solsikke”. Man forstår med det samme, hvorfor den har fået navnet Teddy Bear. Helt fyldte blomster og mange hoveder på hver plante. Kan topbeskæres for at få en bedre forgrening.

 

Ridderspore (Consolida orientalis):

En af de her frøposer, der røg ned i kurven fordi, den var billig – og heldigvis for det. I dag forstår jeg ikke, at det først er nu, jeg har fået øjnene op for Riddersporen. Høj, smuk, yndefuld med let grønt løv. Bidrager med et romantisk indslag til haven. Mange blomster på hver stængel. Blomstrer højt og længe. Er desuden velegnet til tørring.

 

Sommeradonis (Adonis aestivalis):

Små, yndige blodrøde blomster med en sort midte omgivet af let, grønt løv. Købte et brev af disse frø til 4,95,- kr i et byggemarked og jeg har haft stor glæde af dem.

 

Mariehønevalmue (Papaver commutatum):

Kan varmt anbefales. Små røde valmuer med sorte pletter. Jeg elsker røde blomster i køkkenhaven. De lyser op og spreder liv og glæde. Det kræver lidt tålmodighed at høste de bitte, bitte små valmuefrø, men det er bestemt umagen værd.

 

Guldvalmue (Eschscholzia californica):

Bør stå i enhver blomsterhave. Varm, gul og orangefarvede blomster med kønt, grønt løv. Er nem at dyrke og høste frø fra. Er desuden selvsående. 

 

Gul valmue (Dicranostigma franchetianum):

Virkelig smuk og solskinsgul valmue med sølvgrønne blade. Planten busker sig meget og der kommer et væld af blomster på hver enkelt plante. Danner frøspir, som ser ud til at være nemme at høste.

 

Frøkenhat (Zinna elegans):

Denne blomst kommer man ikke udenom. Køb en pose med blandede farver (kan hvert år købes i Netto til ingen penge), så har man blomster i haven og i alle de vaser man kan fylde indtil frosten kommer. En rigtig ”tivoli-blomst” i smukke, skrappe farver. Jo flere man plukker, jo flere blomster kommer der.

 

Kæmpe jernurt (Verbena bonariensis):

Årets store overraskelse i haven. Høj blomst med violette blomsterstande på lange, grønne stilke og fuldstændig omsværmet af sommerfugle. Blomstrer smukt og længe.

 

Blåhoved (Gilia capitata):

Et sikkert hit til sommerfugle og svirrefluer, der elsker denne blomst. Blomstrer længe med små sartblå hoveder. Er nem at dyrke og høste frø fra.

 

Stolt kavaler ( Cosmos bipinnates):

Høj plante med let, grønt løv og lette svævende blomster. Meget flot i buketter og blomstrer lige indtil frosten kommer.

 

Brudeslør (Gypsophila elegans):

Hvide, romantiske og helt enkle blomster, der er smukke og giver fylde i alle buketter.

 

Rød hør (Linum grandiflora rubum):

Yndige skarlagensrøde blomster på tynde, spinkle stængler. Blomstrer hele sommeren.

 

Texas Salvie (Salvia farinacea):

Blev forkultiveret som en af de første og har været længe undervejs. Er dog bestemt værd at vente på. Når den først er kommet igang, bliver den bare ved og ved og ved med at blomstre. 50 cm høj, mørkeblå/lilla blomster i aks. Står rigtig fint sammen med mine violfrøstjerne og giver lav fylde.

 

Vidunderblomst (Mirabillis japala):

En smuk og om aftenen meget velduftende blomst. Planten danner små knolde, som kan tages op om efteråret og overvintre tørt og frostfri. Plantes igen til foråret. Jeg har desuden haft held med at høste frø og få dem til at spire frem året efter.Mettes Have © 2009–2013.