Opslagstavlen

På opslagstavlen er der mulighed for at læse om eller annoncere arrangementer, udstillinger, åbne haver, foredrag, havevandringer og meget mere.

Har du købs-, salgs- eller bytteønsker, kan opslagstavlen også bruges til dette. Send en mail til mette@metteshave.dk

 

11.12.11 – Frøsamlerne

Lørdag d. 7. januar 2012 afholder Frøsamlerne kursus i frøsamling for begyndere. Kurset finder sted i Mårslet syd for Århus.

…. og jeg skal med 🙂

23.06.11 – Kobjælde

Efterlysning af gul kobjælde. Se HER. Send mail til mette@metteshave.dk hvis du kan hjælpe.

21.06.11 – Krydderurteaften

Krydderurteeksperten Anemette Olesen afholder d. 21.06 krydderurteaften kl. 19 på Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, 7223 Give – måske kan det lige nåes…

11.06.11 – Havedag på Museumsgården.

Plantemarked, haveforedrag og mulighed for at se en museumskøkkenhave med gamle sorter er noget af det man kan opleve, når Museumsgården Karensminde i Grindsted holder havedag søndag d. 19. juni fra kl. 10-17.  Det lyder som noget, der må opleves…

18.05.11 – Inspirationsaften

Inspirationsaften med forfatteren til bogen >Alt godt fra Haven< Birgitte Hasholt. Hun vil dele ud af sin viden mens der hygges med økologisk brød, urtepesto og lækker te. Det er den 26. maj kl 18.30.  Arrangementet koster 75 kr. Efter foredraget er der spørge-time & shopping for dem der ønsker det.

 

18.05.11 – Haveselskabets Have

Fredag d. 3. juni kl. 18 er der rundvisning i Haveselskabets Have på Frederiksberg af landskabsarkitekt Jane Schul . Gid man boede lidt tættere på…..

 

17.05.11 – Blomsterfestival i Bangsbo Botaniske Have

Lørdag d. 4 og søndag d. 5. juni klokken 10 -17  afholdes der blomsterfestival i Bangsbo Botaniske Have. Læs mere på http://www.bangsbo.com/default.aspx?m=2&i=319

 

28.04.11 – Plantemarked

Lørdag slåes  porten op for plantebyttemarked fra kl. 14-16 i Den Økologiske Have. Haveentusiaster medbringer bl.a. stauder, små buske, urter og meget mere. Alle er velkomne – med og uden planter – og der er gratis entré denne dag!


16.03.11 – Arrangementer i Den Økologiske Have

Den Økologiske Have i Odder er nu ude med deres program for 2011. Kig forbi der er masser af spændende arrangementer.

 

08.03.11 – plantemarked på Gl. Estrup

Lørdag d. 7. maj er det plantemarked på Gl. Estrup fra 9-13

 

01.03.11 – Læsning der gør mig glad:

Fra april får 7 lokale skoleklasser deres egen skolehave i Den Økologiske Have. Det sker i samarbejde med foreningen Haver til Maver, etableret af Aarstiderne.com. Klasserne skal besøge haven 8 gange i 2011 og lære at dyrke øko grøntsager. Børnene skal tilberede grøntsagerne på bålkøkken og Anne Hjernøe, formand for foreningen “Haver til Maver Odder” og kendt fra tv-programmerne “Anne Mad”, vil også kigge ind.

 

19.01.11 – Plantemarked

Der er endnu god tid, men faldt lige over at der d. 30. april 2011 afholdes plantebyttemarked i Den Økologiske Have i Odder

 

05.12.10 – Ny haveblog.

Så er endnu en haveblog kommet til verden. Kig forbi Lindelyst-årets gang i en have på landet

 

22.10.10 – Den vilde have.

Jeg har fået en ny havebog, der bestemt kan anbefales: “Den vilde have” af Jens Thejsen. I den vilde have er naturen inviteret ind i haven og der arbejdes med balancen mellem det styrende og det vildtvoksende…..

 

18.11.10 – Jamie Oliver

Den engelske kok Jamie Oliver er ikke bare glad for mad.  Han er også køkkenhave-glad og har en haveside.

 

01.11.10 – The English Garden.

Jeg køber gerne haveblade med hjem, når jeg er i England. I øjeblikket læser jeg The English Garden. Det kan anbefales.

 

 20.10.10 – Nyt galleri på www.metteshave.dk

Hurra – nu med et galleri på bloggen! Nogle af billederne har I set før, men der vil jævnligt blive tilføjet nye fra året der gik i Mettes Have.

 

18.10.10 – Ebelfestival i efterårsferien.

Hvert år afholdes der på Ebelfestival på Fregatten Jylland i Ebeltoft.  Ebelfestival er en spændende og levende markedsplads med æbler som omdrejningspunkt både for børn og voksne.

  

13.10.10 – Burgon & Ball

I et førende “have-land” som England, er der selvfølgelig mange gode muligheder for at købe sig fuldstændig fattig i lækre “Garden- Accessories”. Kig fx. forbi Burgon & Ball i deres “Grow Your Own” afdeling. Her er mange  fristelser og spændende, uundværlige ting og sager til havelivet .

 

 28.09.10 – The Yellow Book

Hvis man er haveintresseret og skal en tur til England, kan det anbefales at anskaffe sig The Yellow Book, som beskriver og gør det muligt at finde frem til intet mindre end 3700 åbne haver i England og Wales.

 

23.09.10 – Kog suppe på køkkenhaven

Søndag d. 3 oktober er der endnu et spændende arrangement i Den Økologiske Have i Odder. Denne gang er det  Gunvor Juul, der fortæller om at koge suppe på køkkenhaven.

 

17.09.10 – Frøbogen

Én af mine faste bloglæsere Karina har anbefalet “Frøbogen” af Ulla Hasselmark. Den er super aktuel og beskriver på meget  inspirende vis alt om frø og spiring af disse.  En uundværlig guide hvis man er til indsamling af egne frø – og det kan anbefales. Som Ulla Hasselmark meget rammende beskriver: Så er frøposer som en dosis lykkepiller, der skaber drømme om sommerglæder….

 

15.09.10 – Syltekursus, Skarresøhus

Anemette Olesen afholder d. 18.09 og 02.10 syltekursus på Skarresøhus. Der skal læres om konserveringsmetoder.  Syltes surt og sødt, tørres og henkoges. I køkkenet  fremstilles chutneys, pickles, geleer, saft og spændende syltetøj. Det lyder da sjovt!

 

 03.09.10 ……… 1 dag til Plantemarked på Clausholm Slot

 

03.09.10 At gemme havens høst

Ugens faglige rundvisning i Den Økologiske Have byder søndag den 05.09.10 på: “At gemme havens høst” ved Anemette Olesen.

 

30.08.10 – Økologisk høstmarked

Der foregår rigtig mange spændende ting derude i det ganske land i øjeblikket. I næste weekend d. 4. og 5. september er der Økologisk høstmarked. Kig forbi hjemmesiden og find et sted i nærheden af dig.

 

26.08.10 – Den engelske have

Jeg låner ofte en del havebøger på biblioteket. Der er ufattelige mængder viden og meget inspiration at hente. I øjeblikket har jeg fornøjelsen af “Den engelske have” skrevet af Ursula Buchan og med Andrew Lawson som fotograf . Et kæmpe værk som i den grad kan anbefales, hvis man er til de smukke, engelske haver.

 

24.08.10 – Bytteønske

Jeg har et stort ønske om den hvide purpursolhat “Alba” i min have. Har du denne staude i haven og har lyst til at bruge lidt tid på at høste frø fra den, er jeg meget interesseret. Jeg har mange spændende frø at bytte med. Send en mail til mette@metteshave.dk

 

24.08.10 – Grøntsagsfestival

Det foregår desværre lidt langt væk fra Mettes Have men hvis jeg var tættere på, ville jeg uden tvivl deltage i Grøntsagsfestival 2010. Muld, magi og mad, d. 27.-29. august ved Øksnehallen i København

 

22.08.10 – Den Økologiske Have

Hold øje med arrangementkalenderen fra Den Økologiske Have i Odder. Haven er bestemt et besøg værd og hver søndag er der guidede rundvisninger fra kl14-15 inden for en variation af havefaglige temaer. D. 29. august er der Urteteer og lægeplanter v/Anemette Olesen på programmet.

 

19.08.10 – Plantemarked på Clausholm Slot

I foråret havde jeg stor fornøjelse af at besøge plantemarkedet i Haveselskabets have ved Clausholm Slot. Mange private haveejere var mødt op med egne planter og der var alle muligheder for havesnak og indkøb af billige planter. Plantemarkedet foregår to gange om året og efterårets store plantemarked finder sted lørdag d. 4. september kl. 9 – 13 på Clausholm Slot.

 

19.08.10 – Brombær efterlyses

Brombær har det med at brede sig ud over alle grænser. Jeg er ved at lave et brombærhegn og ønsker mig flere planter. Har du overskud af den tornfrie slags, er jeg den glade modtager. Send mig en mail på mette@metteshave.dk.

 

 

 Mettes Have © 2009–2013.